Ting er forandring

Forskere sier denne teknologien er den største oppfinnelsen siden elektrisitet ble bygget ut og vil påvirke alle, både mennesker og bedrifter, rett og slett hele samfunnet og hvordan vi lever i dag. Teknologien legger grunnlaget for grønn innovasjon – automatisering av hele arbeidsflyter og mye mer. Men samtidig så øker trusselbildet også, så sikkerhet er mer og mer viktig.https://unmo.no/vi-leverer/enterprise-nettverk/

Tingenes internett – også kjent som Internet of Things, eller IoT – var i 2019 et nettverk av drøyt 14 milliarder enheter som var koblet til nettet. Det er et tall som man regner med vil bli firedoblet i løpet av fem år. Ifølge kilden vil Internet of Things (IoT)-tilkoblinger ha økt fra 14 milliarder i 2019 til 24,6 milliarder i 2025. Disse 12,6 milliarder nye forbindelsene forventes stort sett å komme fra smarte bygninger og smarte hjem som forventes å gi 3,3 milliarder og 2 milliarder nye forbindelser “henholdsvis”.

NSM (Nasjonal sikkerhets myndighet)

NSM nasjonal sikkerhetsmyndighet melder om stadig nye angrep, og nå sist advarer de mot økt fare for datakrim i påsken. De avarer spesielt mot cyberangrep og phishing angrep.Cyberangrep = angrep på arbeidsstasjoner eller server. Phising = angrep via mail, åpner du vedlegg kan du risikere at pc`n din blir infiltrert og vil da fort spre seg til resten av nettverket.

Cyber-angrep

Dataangrep

70% av all datakriminalitet rammer små bedrifter

Man kan sammenligne en hacker med en innbruddstyv, tyven velger helt klart et hus uten alarm. Det samme gjelder en hacker, de går først på et firma med dårlig beskyttelse. Et eksempel, en åpen port i en switch er nok. En hacker er som regel inne i bedriftens systemer over lengre tid, 3 til 12 mnd. er ikke uvanlig. Dette er for å se hvordan de kan gjøre mest skade.

Nettverksrevisjon

Her ser vi på hvordan nettverket deres er satt opp, og om det er ting som er oversett som kan ha en negativ effekt på den daglige driften.

Sårbarhetsanalyse

Er det veldig mye som er tilgjengelig fra internett? Hva kan dette medføre av problemer? Hvilke veier kan en ondsinnet aktør ta seg inn på deres løsning?

https://unmo.no/vi-leverer/cloud-campus-wi-fi/

Hvilke krav stiller det til nettverket

AI/ML Intelligens

AI – innsikt

AI/ML-intelligens

Innsikt i sanntid optimaliserer nettverket og gir effektiviteten et løft.

Bygd for IoT

Bygd for IoT

Få pålitelig tilkobling gjennom IoT-enhetsklassifisering, -segmentering, -synlighet og -administrasjon.

Wi-Fi6

Forberedt på morgendagen

Tilbake på kontoret ? Arbeide hjemmefra, UnmoNaas forbereder deg på begge deler.

Unmo hjelper din bedrift med et trygt, stabilt og godt nettverk. Så kan du jobbe hvor du vil og når du vil.

https://unmo.no/book-mote/

UnmoNaas IoT Hub

Mobile nettverk og sikkerhet for IoT anvendelser

IoT og Wi-Fi6-CloudCampus

Med UnmoNaas sikrer du blant annet 99,9% av e-post trusler. For best mulig sikkerhet mot Cyberangrep er det viktig med oppdatert brannmur – kontrollsystem – flerfaktor autentisering og oppdaterte systemer. UnmoNaas overvåker systemet til enhver tid og sender automatisk nettversrapporter til administrator i sanntid. Løsningen er også selvlærende, den evaluerer og rangerer regioner basert på indikatorvekter, og driver kontinuerlig forbedring fra dårlig opplevelse til god opplevelse og gradvis forbedrer nettverkskvaliteten. https://unmo.no/vi-leverer/cloud-campus-wi-fi/

Med utviklingen av nettverksteknologier har trådløse nettverk blitt en uunnværlig del av bedriftens drift.

Trender

I de siste årene har IoT blitt bredt tatt i bruk og omfavnet blant bedrifter og

organisasjoner globalt. IDCs forskning har sett en jevn vekst i adopsjon hvert år, og til og med

mer ambisiøse investeringsplaner ser fremover. For eksempel, i IDCs europeiske IoT DecisionMaker Survey, i oktober 2020, hadde 48 % av respondentene allerede implementert et IoT-prosjekt og 77 %

av respondentene hadde til hensikt å investere i IoT-prosjekter i løpet av de neste to årene. Og mens adopsjon til

dato varierer fra bransje, et sterkt flertall av organisasjoner i alle bransjer har til hensikt å implementere IoT

Hva gjør IoT

IoT for virksomheter

The Internet of things

Hva betyr the internet of things

The Internet of Things (IoT) er i episenteret for den digitale transformasjonsrevolusjonen som endrer formen på virksomheten, bedriften og folks liv. Denne transformasjonen påvirker alt fra hvordan vi administrerer og driver hjemmene våre til å automatisere prosesser på tvers av nesten alle bransjer. Men hva er egentlig IoT?

Hvis du bare Googler “Hva er IoT?” mange av svarene er unødvendig tekniske. Du er ikke alene hvis du er forvirret. De fleste verken ønsker eller trenger å dykke ned i det skjøre IoT. I dette innlegget vil jeg gi deg en enkel forklaring på tingenes internett og hvordan det fungerer.

Før vi hopper inn, merk at “The Internet of Things” og “IoT” kan og vil bli brukt om hverandre.

IoT forklart: Enkelt og ikke-teknisk. Du kan lese dette på skrivebordet eller nettbrettet, men uansett hvilken enhet du bruker, er den koblet til internett.

Å koble ting til internett gir mange fantastiske fordeler. Vi har alle sett disse fordelene med våre smarttelefoner, bærbare datamaskiner og nettbrett, men dette gjelder også for alt annet. Og ja, jeg mener alt

The Internet of Things betyr å ta alle tingene i verden og koble dem til internett . Jeg tror forvirring ikke oppstår fordi konseptet er så snevert, men snarere fordi det er så bredt og løst definert. Det kan være vanskelig å finne konseptet når det er så mange eksempler og muligheter innen IoT.

For å avklare, tror jeg det er viktig å forstå fordelene ved å koble ting til internett.

Industriell IoT = IIoT

Moderne sensorer og mye av utstyret som brukes i industrien i dag innehar mye data, som trykk, temperatur, fukt, diagnosedata og lignende. Kobles dette utstyret til produksjonsnettverket får du tilgang til denne informasjonen og kan nyttiggjøre deg denne slik at du for eksempel kan forutse uønskede hendelser, som ikke-planlagte stopp i produksjonen. Ikke minst kan data løftes fra produksjonen og opp til overliggende analyseverktøy. kravene til IoT i industrielle miljøer annerledes enn de som stilles av IoT i forbrukermarkedet, ikke minst når det gjelder sikkerhet og pålitelighet. Om det oppstår en feil i smarthuset er konsekvensen ofte av begrenset alvorlighetsgrad. Om en maskin på fabrikkgulvet slutter å fungere, kan det derimot stå om liv og helse.

https://unmo.no/