I 2030 trenger vi ikke lenger å leve med rot. Vi vil administrere eiendelene våre med en digital katalog drevet av et 10 gigabit nettverk, hologrammer og annen teknologi. Automatiske leveringssystemer vil bringe husholdningsartikler fra felles lagre til dørene våre når vi trenger dem. Intelligente styringssystemer som styrer våre fysiske omgivelser for automatiske interaksjoner, vil bety at bygningene der vi bor og jobber, kan produsere netto null karbon. Neste generasjons IoT-operativsystemer vil gjøre det mulig for mennesker å leve og arbeide i adaptive miljøer som forstår behovene deres.

Spådom

Adaptive hjemmemiljøer som forstår dine behov

Øyeblikksbilde fra fremtiden: Internasjonal intelligens som forstår bruk og skaper intuitive opplevelser

Smarte hjemmesystemer samler inn data fra et bredt spekter av smarte husholdningsapparater og sensorer, over svært pålitelige, høyhastighetsnettverk som når hvert hjørne av hjemmet ditt. De bruker AI -motorer til å bestemme hva som skjer og kjøre passende applikasjoner. AI -motorene trenger igjen distribuert behandling og databehandling for å forstå din oppførsel, innemiljø og maskinvaresystemer, og deretter ta smarte beslutninger for å konfigurere husholdningsapparater. Disse trinnene kan tas uavhengig eller i samarbeid med andre systemer for å dekke dine behov. Når de er implementert på riktig måte, leverer smarte hjemmesystemer oppslukende, personlige og intelligente opplevelser som utvikler seg etter hvert som dine behov trenger å endre seg.

I fremtiden vil måten vi samhandler med husholdningsapparater også endre seg gjennom berøringspaneler, apper, talekommandoer og bevegelser. Noen ganger vil interaksjoner være så subtile at vi ikke engang er klar over dem.

Utvalget av smarte husholdningsapparater vi vil se i årene som kommer forventes å eksplodere. De vil samarbeide for å intelligent forutse og dekke dine behov i forskjellige situasjoner. Alt, fra smarte senger og puter til lys og lydenheter, vil kunne samarbeide. En søvnstøtteløsning kan lett opprettes for soverommet ved å designe et system som automatisk justerer mykheten i madrassen og puten slik at den passer til kroppen din og sovevaner, og endrer soveromsbelysningen for å stimulere produksjonen av melatonin – hormonet som hjelper deg sovne. Soveromhøyttalere kan spille musikk for å slappe av, og klimaanlegg kan holde oversikt over temperatur, fuktighet og oksygenivå.

Null karbon bygninger

Null-karbon-bygninger med IoT og intelligente styringssystemer

Øyeblikksbilde fra fremtiden: Automatiserte bygningsstyringssystemer for museer

En netto null karbonbygning er “en svært energieffektiv bygning som er fullstendig drevet fra fornybare energikilder og forskyvninger på stedet og/eller utenfor stedet.” Netto null karbon oppnås når mengden karbondioksidutslipp som frigjøres på årsbasis er null eller negativ.

En dag vil bygninger med null null karbon automatisk kunne samhandle med omgivelsene sine gjennom sensorer.

  • Sensorer overvåker og genererer data om bygningen i sanntid, inkludert miljø og tilstand.
  • Tingenes internett forbinder sensorer, skybaserte kontrollsystemer og kjernesystemer som belysning, elektrisitetsmålere, vannmålere/pumper, varmeovner, brannalarmsystemer og vannkjølere.
  • Intelligente, skybaserte systemer bruker sofistikerte algoritmer og sanntidsdata for automatisk å bestemme hvordan bygningen kan minimere energibruken. For eksempel kan et komplett automatisert system bruke IoT -enheter til å kontrollere antall personer i en bygning i sanntid, og deretter bestemme når klimaanlegg og lys skal slås på eller av i forskjellige deler av bygningen. Et slikt system vil også kunne administrere heiser, ganger og skodder, avhengig av faktisk menneskelig aktivitet.

Noen viktige museer oppgraderer allerede energisystemene sine med automatiserte kontroller. For eksempel installerte et museum i Australia et bygningsstyringssystem som stadig overvåker 3000 forskjellige innemiljødatapunkter, og automatisk justerer verktøyene for å gi de riktige forholdene for besøkende og gjenstandene som vises. Varme, ventilasjon, klimaanlegg, belysning og vanneffektivitet er alle oppgradert, noe som reduserer museets klimagassutslipp med 35%og strømkostnadene med 32%.