I 2030 skal vi produsere multivariable kart over landbruksdata, noe som vil gjøre presisjonsoppdrett mulig. Innsamling av data vil gjøre det mulig for oss å kontrollere faktorer som påvirker avlingsveksten, for eksempel temperatur og fuktighet, slik at vi kan bygge vertikale gårder som ikke påvirkes av usikkerhetene rundt klima og vær. 3D -utskriftsteknologier introduserer også muligheten for kunstig kjøtt designet etter smak og kosttilskudd. I 2030 skal vi bygge mer motstandsdyktige og bærekraftige matsystemer og stole på faste data i stedet for himmelens vendinger.

Spådom

Presisjonsoppdrett

Bruk nøyaktige data, ikke erfaring, for å veilede dyrking

Øyeblikksbilde fra fremtiden: Presisjonsoppdrett basert på visualiserte datagrafer

Med moderne verktøy som sensorer og mobile enheter kan bønder eksternt og nøyaktig overvåke jordfuktighet, omgivelsestemperatur og avlingsforhold i sanntid.

Dette gjør det mulig å fleksibelt justere agronomiske tiltak, som såing, vanning, gjødsel og frøjustering, basert på forskjellige datasett, for bedre å justere avlingene med jorda som er tilgjengelig. Ta mais, for eksempel. Datadrevet adaptiv såing kan øke avlingene med 300 til 600 kilo per hektar land.

Visualiserte datagrafer for landbruk kan hjelpe bønder til å ta informerte beslutninger angående jordens fruktbarhet, vann og tilførsel av næringsstoffer på tvers av viktige vekststadier. Disse grafene kan også hjelpe bønder til bedre å forstå informasjon som lokale topografiske egenskaper, klimaforhold og avlingssykdommer eller skadedyr slik at de bedre kan estimere avlingene, gjennomføre landbrukstiltak og justere budsjetter deretter.

Visualiserte datagrafer kan også brukes til å overvåke og administrere landbruksproduksjon i sanntid, og hjelper bønder med å gjøre proaktive, raske og presise svar på endringer i miljøet. For eksempel, i ekstreme værforhold, kan bønder bruke disse dataene til å raskt finne berørte områder, utvikle løsninger og dempe negative effekter på avlingene.