For å overleve i dagens fartsfylte verden, trenger bedrifter å gjøre to ting ganske så bra:

 • Selg flere produkter og tjenester ved å engasjere eksisterende og nye kunder.
 • Øke produktiviteten til de ansatte ved bruk av smarte løsninger.

Effektiv bruk av digital signage kan gjøre det mulig for bedrifter å oppnå disse viktige objektivene.

Hva er digital signage programvare?

Programvare for digital signage gir bedrifter muligheten til å publisere og tidsstyre innhold til en eller flere skjermer på mange forskjellige lokasjoner. Du kan vise innhold som:

 • Reklame
 • Offentlig informasjon
 • Reklamemateriell
 • Sosiale medier
 • RSS Feeds
 • Videoer
 • Intern kommunikasjon
 • Mye mer..

Digital signage er en av de mest effektive måtene å kommunisere med ulike målgrupper på. Forskning antyder at digital signage når ut til flere seere enn innlegg på sosiale medier eller annonser på Internett. Ca. 70% av folk husker å ha sett en video som ble vist via digital signage den siste måneden, mot bare 43% på Internett og 41% på Facebook.

Med en digital signage plattform som DatabeatOMNI så har bedrifter muligheten til å dele innhold og budskap til riktig målgruppe, til riktig tid og sted. Disse målrettede budskapene kan til og med målrettes umiddelbart hvor som helst i verden med bare en internettforbindelse.

Lær mer hvordan du kan engasjere ditt publikum med skjermpublisering – Last ned vår E-bok nå.

Hvordan fungerer digital signage?

Kanskje du vil vise frem kampanjer og rabatter i dine butikker. Kanskje du vil underholde de sportsinteresserte når de venter i kø. Kanskje du vil vise innhold som kan gjøre pasienten mer avslappet i venterommet eller i sykehuset. Uansett hvilket budskap du ønsker å dele, kan digitale signage levere det til din målgruppen raskt og effektivt. Så, hva er fordelene ved å bruke digital signage for å nå ut til potensielle kunder?

Engasjement rundt merkevaren?

Forskning har bevist flere ganger at kunder engasjerer seg mer med dynamiske digitale skjermer enn analoge og statiske plakater. Og fordi de er koblet til skyen, kan disse skjermene oppdateres i sanntid utifra hvordan kunden samhandler med merkevaren.

Som et eksempel, hvis du viser sosiale medier feeds på skjermer så vil du gi muligheten for ditt publikum til å dele sin entusiasme om merkevaren med andre i sitt nettverk. En Toyota forhandler eksperimenterte ved å implementere sosiale medier feeds på sine skjermer og de så en økning på 14% av nye Twitter følgere og 33% økning på Yelp anmeldelser og 65% økning i Instagram innlegg i løpet av en 60 dagers periode. Forbrukere liker å dele sin entusiasme om merkevarer de liker og bedrifter gjengleder denne lidenskapen ved å ha det på sine skjermer.

Vær konsekvent med budskap

Digital signage er støttet av programvare, som hjelper deg å være konsekvent med dine budskap mot diverse målgrupper. Hvis din bedrift er avhengig av franchisebutikker eller forhandlere, vil du forstå frustrasjonen rundt prosessen med å sende ut fysisk markedsføringsmateriell og sikre at de vises riktig og til rett tid.

Med digital signage så fikser du dette problemet. Ditt markedsføringsteam vil ha makten til å lage og deretter distribuere innhold og reklamemateriell over hundrevis av forskjellige lokasjoner med bare noen få klikk.

Les mer hvordan DatabeatOMNI kan brukes av bedrifter med forhandler nettverk: Hvordan Canal Digital bruker DatabeatOMNI.

En forbedret kundeopplevelse

Å dra nytte av digital skjermpublisering kan forbedre bedriftens kundens opplevelse på flere måter. Se for deg å gå inn på en restaurant og se en betimelig oppdatering på en digital skjerm, og informere deg om at det er et to for ett-tilbud på hovedretter den kvelden. Eller tenk deg å besøke i en travel tech-butikk der alle de ansatte er for opptatt til å forklare et produkt for deg – en interaktiv digital skjerm kan gi deg all informasjonen du trenger.

Å investere i måter å forbedre kundeopplevelsen på er viktig, med 75% av selskapene i 2016 som sa at å forbedre kundeservicen var deres viktigste prioritet. Når alt kommer til alt, som konserndirektøren i Mercedes Benz, Steve Cannon, sa: “Kundeopplevelse er den nye markedsføringen.”

Antall måter digital signage kan bidra til å forbedre din bedrifts kundeopplevelse og skape entusiasme rundt din merkevare er nesten grenseløs.

Hvordan fungerer digital signage for intern-kommunikasjon?

Hensikten med digital signage er ikke bare å kommunisere med publikum. Det kan også spille en veldig viktig rolle når det gjelder å kommunisere i bedriften internt. Digitale skjermer kan holde dine ansatte informert på tvers, oppmuntre til videre utvikling og opplæring og få en bedre bedriftskultur.

Øk ansatt produktivitet

Ansatte er langt mer produktive når de er innstilt på bedriftens visjon og mål. Men med forskning som finner ut at bare 13% av de ansatte besøker bedriftens intranett daglig – med 31% som oppgir at de aldri gjør det – kan det være vanskelig å sørge for at hvert eneste medlem av teamet ditt er klar over dine mål og veikartet for å oppnå dem.

Imidlertid kan digital signage på arbeidsplassen være et veldig kraftig verktøy for å koble ansatte, spesielt på flere steder. Utenom det, fant McKinsey Global Institute at produktiviteten forbedres med 20-25% i organisasjoner med nært forbundet ansatte. Å bruke digital signage forbedrer ikke bare de ansattes arbeidsliv, men det kan også ha en positiv effekt på bunnlinjen.

En forbedret bedriftskultur

Hvis bedriften har en forhandler nettverk eller bedriften har flere lokasjoner, kan det være en meget produktiv bruk av digital signage å sikre konsistent intern melding, da dette hjelper deg med å utvikle din bedriftskultur. Bedriftens kultur kan også forbedres ved å oppmuntre ansatte til å dele sitt eget bruker genererte innhold via bedriftens digital signage. Dette kan hjelpe ansatte til å føle mer en del av bedriftens interne kommunikasjon.

Opplæring og engasjement

Digital signage kan også utnyttes for å gi kontinuerlig opplæring og engasjere dine ansatte for ulike aktiviteter som bedriften tilbyr.

I stedet for å bekymre deg for at dine ansatte ikke har lest de siste HMS reglene du sendte dem på e-post, kan du for eksempel ganske enkelt vise denne informasjonen på skjerm, på ulike lokasjoner i bedriften. Som for eksempel, i kantinen hvor dine ansatte oppholder seg over lengre tid.

I tillegg så kan du bruke digital signage for å vise bedriftens resultater med rapporter og dashboards via PowerBI. Dette kan være en motiverende faktor for de ansatte.

Du kan for eksempel, vise månedens ansatt og vise til denne personens resultater, som igjen kan bidra til å oppmuntre flere til å forbedre sine resultater. Dette er vinn-vinn situasjon for bedrift og ansatte.

Hva er fordelene med digital signage sammenlignet med tradisjonell skilting?

Det er mange fordeler med å oppgradere fra tradisjonell skilting til digital signage, her er noen punkter.

 • Kostnadseffektiv

I motsetning til tradisjonell skilting, kan du enkelt endre og oppdatere det digitale innholdet uten ekstra kostnad.

 • Effektiv

Det er enkelt å endre innholdet til skjermen og derfor er det tidsbesparende.

 • Engasjerende

Digital signage forbedrer kundereisen og kunden husker din merkevare bedre dersom ditt innhold er bra og appellerende.

 • Informativ

Digital signage er en enkel måte å informere folk med dynamisk og relevant innhold. Enten din bedrift bruker digitale signage for intern-kommunikasjon eller bruker teknologien til ekstern kommunikasjon mot kunder.

 • Annonseringsplattform

Digital signage er et svært effektivt medium for reklame og mersalg mot nye og eksisterende kunder.

 • Merkevarebygging

Ved å bruke digital signage kan du enkelt samkjøre kampanjer fra nett mot din skjerm, samt vise til sosiale medier. På denne måten kan du forbedre og sikre at din merkevare er konsistent på flere steder.

(Kilde: databeat.net)